Doi braconieri prinși în flagrant de polițiștii constănțeni de la transporturi au rămas fără pește, barcă și motor

În noaptea de 24 spre 25 aprilie, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol.

În urma activităților, polițiștii au depistat doi bărbați, de 33, respectiv 35 de ani, la bordul unei ambarcațiuni din fibră, în timp ce pescuiau pe fluviul Dunărea, la km. 254, între Hârșova și Ghindarești, cu o unealtă de pescuit tip setcă, fără a fi autorizați în acest sens.

În barca acestora a fost găsită cantitatea de 33 de kilograme de pește – scrumbie, fitofag, babușcă, platică. Acesta, împreună cu ambarcațiunea, motorul și unealta de pescuit au fost ridicate în vederea indisponibilizării.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 64 din O.U.G. 23/2008.

Totodată, în urma acțiunii, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.M. 3/2020 și o sancțiune contravențională la O.U.G. 23/2008, în valoare totală de 12.600 de lei.

Util? Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat !!