Condiții pentru a putea călători din nou în Europa. Comisarul European Adina Vălean: Rata de infectare să fie sub 1%, capacitatea de testare să fie satisfăcătoare

Comisarul european pentru transport, Adina Vălean, a declarat că există o serie de condiții pentru a se putea călători din nou în Europa, între care rata de infectare să scadă sub 1%, capacitatea de testare să fie satisfăcătoare iar situația din spitale să fie confortabilă, transmite g4media.

Adina Vălean a fost întrebată, duminică, la Digi24, dacă se va putea călători din nou din iunie, iulie sau august, în Europa, și a explicat că nu toate țările vor ridica restricțiile în același timp și că depinde de situația din fiecare țară în parte. Vălean a mai spus că vor fi discutate o serie de măsuri de distanțare socială pentru călătoriile cu avionul, cum ar fi eliberarea locului și mijloc, și pentru mijloacele de transport în comun, relatează g4media.

Cele mai importante declarații făcute de comisarul european Adina Vălean:

„Trebuie să ne obișnuim cu aceste reguli de restricție până se găsește un vaccin. Orice activitate economică are la bază transportul de mărfuri, transportul individual.

Regulile vor avea la bază distanțarea socială, purtarea de măști, ecrane de separare, achiziționarea de bilete în mod electronic, pentru o interacțiune cât mai redusă între pasageri și lucrătorii de transport

Totul depinde de evoluția epidemiei, de situația existentă în fiecare stat membru. Deciziile vor fi luate de autoritățile medicale.

Îi încurajez pe toți care vor să călătoarescă să se informeze care sunt condițiile la destinație.

Mai există și posibilitatea acestor certificate de sănătate. Sigur că trebuie gândit foarte bine, dacă vor putea fi puse în practică ar ușura mult viața transportatorilor.

Mă aștept ca serviciile de sănătate să discute despre pașaportul de sănătate, care ar fi termenul lui de valabilitate.

Depinde de țară daca în iunie, iulie sau august se va putea călători. Nu vor ridica restricțiile de călătorie în toate țările în același timp. Dacă rata de infecție va fi sub 1%, capacitatea de testare să fie satisfăcătoare, dacă se vor purta măști când se călătorește, dacă situația din spitale este confortabilă, astea sunt criterii clare de ridicare a măsurilor de restricție.

Europa este închisă accesului din exterior, dacă cetățenii europeni vor dori să meargă în altă parte, probabil o vor putea face dacă restricțiile se ridică în țara respectivă. Eu aș recomanda prudență, către o țară terță trebuie să fie cineva foarte curajos și bine informat pentru a nu risca să rămână izolat.

Cum vom putea recupera biletele deja plătite? Nu, nu trebuie să acceptăm neapărat un voucher, decât dacă optăm pentru acest lucru. Companiile sunt obligate să facă această rambursare, dacă nu cetățenii se pot adresa Autorităților pentru Protecția Consumatorilor.

Util? Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat !!