Coronavirusul LOVEȘTE încă într-un oraș arădean! Primăria a INSTITUIT o MĂSURĂ OBLIGATORIE

Încă într-un oraș arădean s-au înregistrat cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit unor informații obținute din surse neoficiale.

Este vorba despre Lipova, de unde ar exista cel puțin trei persoane internate la Spitalul Municipal, ultima dintre ele – un bărbat – fiind transportată și internată aseară (lucru pentru care avem confirmare).

De remarcat că – coincidență, sau nu – administrația locală din Lipova a instituit, de ieri, măsura purtării obligatorii a măștilor de protecție în spațiile publice.

„Măsura luată prin Hotărârea nr.5 a CLSU Lipova din data de 22.04.2020, privind purtarea măștii de protecție în mod obligatoriu în spațiile publice, a fost insituită, pentru siguranța cetățenilor, conform prevederilor cuprinse în Decretul nr.240/2020 emis de Președintele României și a Deciziei nr.9/06.04.2020 a Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad.
Primăria nu este obligată prin nicio lege sau reglemenatre să asigure aceste măști.
Primăria Lipova nu a inventat această măsură, nu e singura Administrație locală care a implementat această măsură.
Totul se realizează, la acest moment și la acest nivel, conform unor prevederi oficiale din partea instituțiilor statului. Aceste măști, pot reprezenta și o eșarfă, pot fi confecționate și acasă din materiale diverse, bumbac sau alte materiale, care însă să permită o respirație normală și care să reprezinte o barieră între atmosferă și zona aparatului respirator al fiecăruia.
În acest caz, este vorba despre a fi responsabili și avem în față niște recomandări devenite obligatorii pentru spațiile publice, totul pentru siguranța fiecăruia!”, a anunțat Primăria Lipova.

The post Coronavirusul LOVEȘTE încă într-un oraș arădean! Primăria a INSTITUIT o MĂSURĂ OBLIGATORIE appeared first on NewsAr.ro.

Util? Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat !!